Opstijgend vocht te Affligem

Project: Behandeling opstijgend vocht

Locatie: Affligem

Omschrijving:

Bij de aankoop van hun eerste woning kreeg dit jong koppeltje de garantie dat de woning volledig behandeld werd tegen opstijgend vocht. Deze garantie kregen ze daadwerkelijk op papier in de vorm van 2 facturen waarop respectievelijk 20 en 30 jaar garantie werd beloofd. Er werden door de vorige eigenaars 2 firma’s aangesteld om de problemen op te lossen. De eerste werken werden uitgevoerd in 2002. In 2013 werd door een andere firma de keuken, de gang en een deel van de zitplaats ‘behandeld’.

Eenmaal de woning aangekocht merkten de nieuwe eigenaars dat de behandeling toch niet zo doeltreffend was zoals beloofd. Aangezien ze niet zeker wisten wat de problemen precies inhielden, contacteerden ze ons voor een vrijblijvende diagnose. Uit onze diagnose bleek dat er inderdaad sprake was van opstijgend vocht. Wij gaven deze mensen dan ook de raad om beide firma’s te contacteren. Beide behandelingen vielen immers nog onder garantie. De eerste firma liet niets meer van zich horen. Van de tweede firma kwam er daadwerkelijk iemand langs. De vertegenwoordiger van deze firma schoof de verantwoordelijkheid volledig van zich af. Deze jonge mensen hadden ‘malchance’ gehad, maar hij zou wel een mooi prijsje voor hen maken om deze problemen opnieuw op te lossen. Enige vertrouwen in beide firma’s was zoek. Bijgevolg deden deze mensen een beroep op onze ervaring en vakkennis. Wat reeds in de eerste diagnose geopperd werd, konden we nadat het pleisterwerk werd verwijderd ook daadwerkelijk vaststellen. Zowel de eerste als de tweede firma maakten 2 cruciale, bouwtechnische fouten!

Slechts 2 maanden na onze uitvoering kregen we onderstaande foto’s opgestuurd van de nieuwe eigenaars. Zij kunnen nu op beide oren slapen. Hun vochtprobleem is nu daadwerkelijk aangepakt!

Foto’s vóór

Foto’s tijdens de werken

Foto’s na