Impregneren van muren die last hebben van doorslaand, lateraal vocht

Vochtige gevels, opgetrokken uit metselwerk, al dan niet bepleisterd, zijn doeltreffend te behandelen met een beschermende laag van waterwerende coatings. Deze hydrofuge gels, met een samenstelling van hoogwaardige polymeren, zijn uiteraard zeer waterafstotend, zonwerend, bieden bescherming tegen schimmels, mos, algen en andere aanslag, houden de vochtregulerende werking intact, hebben een zekere isolatiewaarde. De gels dringen diep door in de muren waardoor optimale en duurzame resultaten worden behaald, voor minstens 15 jaar ver. Het impregneren van beton en betonmuren verloopt grotendeels op dezelfde manier.

De werkfasen

  1. Grondige inspectie van de muren
  2. Reinigen en waar nodig reparaties uitvoeren zoals voegen herstellen
  3. Hydrofoben met Stormdry gevelcrème
  4. Afwerking en opkuis.

Behandelen van vochtige muren door hydrofuge of impregnatie: waar en wanneer

Hydrofuge als methode is aangewezen in volgende situaties: bij specifieke vochtproblemen binnenshuis, daar waar het gaat om poreuze materialen, gevels met ongunstige wind- & regenoriëntatie, oudere panden zonder spouwmuur of gevallen waar na-isolatie is toegepast.

Vochtproblemen die zich net boven het vloerpas manifestern kunnen door optrekkend grondvocht veroorzaakt zijn: daarvoor verwijzen we naar de pagina injecteren van muren.