Opstijgend vocht Kortrijk

Behandelen van opstijgend vocht door injecteren van de muren met vochtwerende gels in regio Kortrijk

Het injecteren van muren die onderaan nat staan is dé aangewezen methode om opstijgend grondvocht tegen te gaan.

Gedaan met natte muren, schimmels, witte muuruitslag, muurzouten, afbrokkelende pleisters en dus ongezonde toestanden.
Muurinjecties nemen weinig tijd in beslag en hebben in het verleden hun doeltreffendheid bewezen: ze blijven voor minstens 25 jaar effectief.

De werkfasen van muurinjecties en gevelbehandelingen

We werken volgens de vooropgestelde vochtdiagnose, respecteren de afgesproken timing, beschikken over ervaren en professionele medewerkers, doen beroep op alleen maar kwaliteitsproducten die hun nut hebben bewezen, beperken de overlast tot het stikte minimum en brengen alles terug naar zijn oorspronkelijke staat. Onze kans op volledig droge muren is totaal hetgeen in de reviews wordt bevestigd.de oorspronkelijke staat herstellen.

Wat is opstijgend grondvocht?

Grondwater en sijpelwater zoeken hun weg en als dat kan: ook opwaarts. Poreuze plekken bieden een vrije doortocht. Daardoor worden de muren onderaan nat of wak en voor je het merkt beginnen zich schimmels te vormen. Het vocht verspreidt zich verder en als een spons zuigen bakstenen, beton en pleisters het vocht op, vandaar de term: optrekkend vocht.

Oudere woningen, poreuzere bouwmaterialen of ongunstige omgevingsfactoren zoals overstromingsgevoelige gebieden zijn vatbaarder voor vochtproblemen.

Maar ook nieuwbouwwoningen krijgen soms van opstijgend vocht, bijvoorbeeld door onnauwkeurigheden of zelfs constructieve fouten zoals gebrek aan waterkering.