Opstijgend vocht Ninove

Behandelen van opstijgend vocht door injecteren van de muren met vochtwerende gels in Ninove

Het injecteren van muren die onderaan nat staan is dé aangewezen methode om opstijgend grondvocht tegen te gaan.

Gedaan met natte muren, schimmels, witte muuruitslag, muurzouten, afbrokkelende pleisters en dus ongezonde toestanden.
Muurinjecties nemen weinig tijd in beslag en hebben in het verleden hun doeltreffendheid bewezen: ze blijven voor minstens 25 jaar effectief.

De werkfasen van muurinjecties en gevelbehandelingen

We werken volgens de vooropgestelde vochtdiagnose, respecteren de afgesproken timing, beschikken over ervaren en professionele medewerkers, doen beroep op alleen maar kwaliteitsproducten die hun nut hebben bewezen, beperken de overlast tot het stikte minimum en brengen alles terug naar zijn oorspronkelijke staat. Onze kans op volledig droge muren is totaal hetgeen in de reviews wordt bevestigd.de oorspronkelijke staat herstellen.

Wat is opstijgend grondvocht?

Grondwater en sijpelwater zoeken hun weg en als dat kan: ook opwaarts. Poreuze plekken bieden een vrije doortocht. Daardoor worden de muren onderaan nat of wak en voor je het merkt beginnen zich schimmels te vormen. Het vocht verspreidt zich verder en als een spons zuigen bakstenen, beton en pleisters het vocht op, vandaar de term: optrekkend vocht.

Oudere woningen, poreuzere bouwmaterialen of ongunstige omgevingsfactoren zoals overstromingsgevoelige gebieden zijn vatbaarder voor vochtproblemen.

Maar ook nieuwbouwwoningen krijgen soms van opstijgend vocht, bijvoorbeeld door onnauwkeurigheden of zelfs constructieve fouten zoals gebrek aan waterkering.

Wat kun je doen tegen optrekkend vocht?

Tegen optrekkend grondvocht kunnen drie mogelijkheden worden overwogen:

1) de muren onderaan inspuiten met injectiegels, 2) de muren onderkappen, 3) de muren onderzagen.

In de meeste gevallen geniet de methode van het injecteren de voorkeur door de hoge effectiviteit hoog tegenover een geringe overlast. Situaties waar geen resultaat wordt geboekt hebben doorgaans tot reden: verkeerde of onzorgvuldige toepassing, gebruik van minderwaardige gels, de foutieve of onvolledige diagnose. Niet alle vochtproblemen komen immers door opstijgend vocht. Andere veel voorkomende oorzaken zijn: tekort aan ventilatie, onzichtbare lekken aan leidingen, problemen met het dak, doorslaand vocht.

OFFERTE
ONTVANGEN?
WERFBEZOEK
VOOR DIAGNOSE?

Bedrijfsgegevens

053 84 93 17 (administratie)
0473 63 55 58      (algemeen)

E: info@steenhoutbvba.com

A: Geraardsbergsesteenweg 120
9320 Erembodegem

BTW: BE 0864.324.834

Alle rechten voorbehouden aan Steenhout bv