Gevelbehandelingen

Gevelisolatie houdt vocht buiten!

Na het reinigen van de muren worden deze behandeld met Stormdry. Dit is een beschermende créme die is opgebouwd uit zorgvuldige gekozen silanen en siloxanen die de poriën van het metselwerk bedekken waardoor een waterafstotende siliconenmatrix ontstaat. Stormdry beschermt niet alleen tegen doorslaand vocht, maar zorgt eveneens voor het behoud van het thermisch vermogen van de spouwmuurisolatie. Het zorgt ook voor een verbetering van de thermische weerstand alsook de weerstand van het metselwerk tegen overstromingen.

Behandeling

  • Impregmeren
  • Gevelrenovatie dmv siliconenharspleister/crépi of steenstrips
Gratis diagnose

Impregneren

Welk type behandeling gehanteerd wordt, is afhankelijk van de staat waarin de gevel zich bevindt. Is er sprake van doorslaand vocht dan kunnen we de muren, na een grondige reiniging, gaan impregneren. Is de gevel in die mate aangetast dat impregneren niet tot de mogelijkheden behoort dan zijn er nog 2 andere mogelijkheden. Na het waterdicht maken van de gevel kan deze worden afgewerkt met door middel van een siliconenharspleister of steenstrips.

Gevelrenovatie dmv siliconenharspleister/crépi of steenstrips

Voor aanvang van de eigenlijke bezetting dient het te bezetten geveloppervlak gereinigd te worden. Bij een geschilderde gevel moeten alle verfresten verwijderd worden. Een kunsthars gebonden gevelpleister wordt meestal in drie lagen aangebracht. Eerst wordt de basislaag (basispleister) aangebracht. Vervolgens brengt men een hechtingslaag aan om tot slot af te werken met de uiteindelijke siliconencrepi. De sierpleister wordt manueel of op mechanische aangebracht op de gevel. Op de plaatsen waar het pleisterwerk aansluit bij ramen en deuren brengt men een passende siliconenkit aan zodat eventuele naden netjes worden afgedicht.

Enkele klanten getuigen